Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Sudjelujte na predsjedničkim izborima

Poštovane dame i gospodo!

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) poziva vas da se odazovete u što većem broju na predstojeće predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj. Istovremeno vas molimo da ove informacije proslijedite i drugim hrvatskim državljanima.

Hrvatsko izvandomovinstvo  bitan je dio  nacionalnog korpusa i biračkog tijela uopće, stoga glavni motivi  sudjelovanja na predsjedničkim izborima imaju jedinstven cilj a to su  jačanje povezanosti s domovinom te vjera u pozitivan razvoj hrvatskoga društva i matične države u cjelini.
Prema podacima statističkog zavoda (Statistisches Bundesamt) u Njemačkoj živi 230.000 hrvatskih državljana i oko 150.000 njemačkih državljana hrvatskog porijekla od kojih mnogi još uvijek imaju i hrvatsko državljanstvo koje su stekli rođenjem.

Predsjednički izbori, koji će se održati 28.12.2014. godine, prilika su da se kao hrvatski iseljenici zauzmemo za vlastiti položaj u hrvatskom društvu na način da što brojnije sudjelujemo u izbornom postupku. Informirajte se o kandidatima, izađite na izbore i glasujte za kandidata vašeg povjerenja. Time bi se koristili biračkim pravom koje vam Ustav jamči i za koje su se izborili utemeljitelji moderne i pluralističke Hrvatske.

Kako bismo to mogli učiniti potrebno je popuniti obrazac u privitku te taj isti putem pošte ili telefaksa poslati na vaše diplomatsko konzularno predstavništvo. Rok za registraciju istječe u srijedu, 17. prosinca 2014. u 16 sati. Detalje možete pročitati u dopisu Veleposlanstva RH u Berlinu koji vam također dostavljamo.

Ukoliko imate pitanja, slobodno se obratite i uredu HSKNj u Berlinu na dolje navedenoj adresi.

Kontaktne informacije:
Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj
Joachimsthalerstraße 15
10719 Berlin
Tel.: + 49 30/ 138 802 -61
Fax: + 49 30/ 138 830 -18
eMail: info@cwc-hsk.de

 

< Vidi prethodni prilog
Vidi sljedeći prilog >