Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Hrvatska noć Frankfurt 2017: Najveći hrvatski glazbeni spektakl okupio više od 10.000 posjetitelja

Hrvatska noć, koja se 11. studenoga održala u frankfurtskoj Fraport Areni, je i ove godine okupila, kako kažu organizatori više od deset tisuća Hrvata koji su došli iz Njemačke, Švicarske, Austrije i Belgije. Zabavljali su ih Prljavo kazalište, Vigor, Magazin, Mate Bulić, Tiho Orlić, Jole,  Petar Grašo, Miroslav Škoro i band Pravila igre.

Na početku večeri dogradonačelnik  Frankfurta Uwe Becker zaželio je hrvatskom iseljeništvu dobrodošlicu i  rekao: ” Sretan sam što vas mogu pozdraviti u svom gradu. Frankfurt večeras govori hrvatskim jezikom”. U svom pozdravnom govoru Uwe Becker (CDU) izrazio je zadovoljstvo da na jednom koncertu može vidjeti toliko Hrvata iz Frankfurta, koji su po brojnosti druga migrantska zajednica u Frankfurtu.

Zajedno s dogradonačelnikom, u dvorani je bio i glavni tajnik CDU Hessen i zastupnik u Parlamentu Hessena Manfred Pentz kao i kolega mu zastupnik i dopredsjednik Frakcije CDU dr. Ralf-Norbert Bartelt. Na koncert u Frankfurt je stigao i SPD-ov zastupnik Josip Juratović koji je nedavno po četvrti put izabran u Bundestag.

Od hrvatskih političara na koncertu je bila saborska zastupnica Marijana Balić (HDZ) te generalni konzul RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak kao i brojni drugi predstavnici hrvatskih klubova i udruga. Sa strane Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj nazočio je predsjednik, gospodin Franjo Akmadža.

< Vidi prethodni prilog
Vidi sljedeći prilog >