Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Migracija i zdravlje: Sastanak migrantskih udruga na poziv Aydan Özoğuz u Uredu saveznog kancelara 13. listopada 2015.

Državna ministrica za migraciju, izbjeglice i integraciju Aydan Özoğuz odabrala je temu „zdravlje“ kao težište u svom političkom djelovanju u 2015. godini te o tome razgovarala s predstavnicima nazočnih migrantskih organizacija.

Ministar zdravlja Hermann Gröhe nazočio je sjednici državne ministrica Aydan Özoğuz te razgovarao o problemima i naprecima u zdravstvu. Posebno su naglašene nacionalne strategije u razvoju preventivnih programa.
Predsjednik HSKNJ Danijel Lučić izabran je sa šest predstavnika u radni odbor „zdravlje i njega“. Zadatak radnog odbora bila je izrada preporuke za ovogodišnji integracijski summit kancelarke Angele Merkel. Preporuka je predstavljena na sjednici te pozitivno prihvaćena sa strane ministra zdravlja te državne ministrice.
Sadržaj preporuke je poboljšanje jezične ponude kako bi se informacije koje se odnose na ciljnu grupu mogle lakše proširiti te općenito bolja ponuda i pristup zdravstvenim programima za starije migrante. Dodatno je napomenuto uvođenje kartice zdravstvenog osiguranja za izbjeglice, kako bi se osigurala i njihova zdravstvena skrb.
Dodatne informacije o manifestaciji možete pročitati na stranicama Vlade Savezne Republike Njemačke http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Artikel/IB/Artikel/Allgemein/2015-10-14-mo-dialog.html
Kao predstavnica Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj (HSKNj) na sastanku sudjelovala je Ivana Drmić, referentica za integraciju.

< Vidi prethodni prilog
Vidi sljedeći prilog >