Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

25. obljetnica osnivanja Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju

U petak, 18. rujna 2015. U Düsseldorfu održat će se proslava 25. obljetnice osnivanja  Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju.

Koordinacija HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju od svog osnutka sudjelovala je u relevantnim društvenim procesima stvaranja samostalne, suverene i nezavisne Republike Hrvatske.  U duhu zajedništva i u znaku dugogodišnje uzajamne potpore i povjerenja, svečana proslava obilježit će sjećanja na trenutke iz proteklih 25 godina, koji su za Hrvatsku i njene građane bili iznimno značajni. Uoči svečanosti očekuju se visoki gosti iz političkog života Hrvatske i Sjeverne Rajne i Vestfalije te će se u okviru programa održati javna rasprava na temu „Dvije godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji“.

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNJ), na čelu sa predsjednikom gospodinom Danijelom Lučićem, Koordinaciji HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju tom prigodom upućuje iskrene čestitke te istiće da su njihov dugogodišnji angažman i neumoran rad vrijedni svake pohvale.

Nadalje HSKNJ naglasuje posebnu ulogu Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju za Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj. Kada se 1994. u Frechenu nedaleko od Kölna osnivao HSKNJ, veliki broj današnjih članova Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Vestfaliju  prisustvovalo je na osnivačkoj skupštini i time postavio HSKNJ na temelje svoga djelovanja.

Dopredsjednica HSKNJ-a, dr. Neda Caktaš, nazočiti će svečanosti te će s radošću prenijeti čestitke i dobre želje predsjedništva HSKNJ-a i svih njegovih članova.

HSKNJ raduje se i ubuduće dobroj i konstruktivnoj suradnji.

< Vidi prethodni prilog
Vidi sljedeći prilog >