Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Sjednica HSKNj u Münchenu – dijalog s münchenskim udrugama

U subotu 24. siječnja 2015. Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) obilježit će početak ovogodišnjeg rada i djelovanja  sjednicom užeg i šireg predsjedništva u bavarskoj metropoli gradu Münchenu. Ovom prilikom naročito treba istaknuti svečano obilježavanje pristupa novih članova kongresu, Hrvatske udruge studenata  München (UHS) i Hrvatskog kulturnog društva „Antun Gustav Matoš“.
Nakon radne sjednice predsjedništva HSKNj slijedi otvoreni dijalog, tj. susret s predstavnicima brojnih ovdašnjih hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske. Teme razgovora i druženja  obuhvatit će predstavljanje aktivnosti i ciljeva Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj kako bi potencijalni novi članovi pridobili potrebne informacije o krovnoj udruzi koja djeluje diljem Njemačke. Kroz dijalog bit će prilike saznati više o potrebama i željama münchenskih udruga te će se moći razgovarati o mogućoj budućoj suradnji.

Bit će također prikazani i određeni planovi za budući rad u 2015. godini  na integracijskim, humanitarnim, sportskim i kulturnim projektima.

Naime, u okviru projekta za poticaj strukture Savezne uprave za migraciju i izbjeglice (Bund für Migration und Flüchtlinge http://www.bamf.de) međusobno  povezivanje donijet će obostranu korist ovdašnjim Hrvatima i njihovim brojnim udrugama.
HSKNj zahvaljuje se unaprijed svima na interesu i velikom odazivu pozivu na sjednicu te se veseli skorom susretu.

< Vidi prethodni prilog
Vidi sljedeći prilog >