Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Udruga za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske – MEETING G2.4

Poštovani,

sa zadovoljstvom Vam predstavljamo projekt MEETING G2 i ujedno Vas pozivamo da se prijavite na Konferenciju koja će ove jeseni, od 12. do 14. studenoga, već četvrtu godinu zaredom održati u Zagrebu, ovaj put pod nazivom MEETING G2.4 – POGLED U BUDUĆNOST.

Organizator konferencija je „Udruga za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske – MEETING G2“, multidisciplinarna skupina Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovne ljude hrvatskog podrijetla iz cijelog svijeta, te raditi na povećanju ulaganja iseljeništva u domovinu kao i na zaustavljanju „odljeva mozgova“. Uvjereni su da Hrvatska ima golem neiskorišteni potencijal i vrlo dobru kvalitetu života, te čvrsto vjeruju da Hrvatska zapravo ima osam milijuna stanovnika, a ne samo 4,5!

Ciljevi dosadašnjih konferencija (u 2015., 2016. i 2017. godini) bili su:
·  privući gospodarstvenike, poslovne ljude hrvatskoga podrijetla, te poduzetnike i pokretače projekata iz Hrvatske,
·  umrežiti Hrvate iz inozemstva s državnim agencijama i privatnim projektima u Hrvatskoj,
·  predstaviti pravni okvir ulaganja te različite mogućnosti u Hrvatskoj i korištenje fondova EU,
·  predstaviti ukupnost ponude u Hrvatskoj kroz mnogobrojne panel diskusije o inovacijama, izvozu i privatizaciji, o brendiranju Hrvatske i razvoju zdravstvenog turizma te alternativnih izvora energije; o načinima privlačenja investitora iz dijaspore i zastupanja njihovih interesa do promoviranja hrvatskih proizvoda iz cijelog svijeta po cijelome svijetu; o uspješnim hrvatskim sportašima koji bi mogli pomoći gospodarstvu, te zanimljivo sučeljavanje panela o Hrvatskoj kao čistoj i ekološkoj zemlji s jedne strane, te panela o Hrvatskoj kao maloj, ali snažnoj industrijskoj sili s druge strane.

 

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj od samog početka podupire tu inicijativu te poziva sve da se pridruže u što većem broju.

 

Dodatne aktivnosti:
· „Who’s who in G2“ – prilika da se svaki sudionik, osobno i u 60 sekundi, predstavi svim ostalim sudionicima,
· Poslovni izlet u Rijeku,
· Poslovni izlet u Osijek,
· Open Hour s predstavnicima Vlade RH
·  „pitch sesije“ – svaka s 10 hrvatskih start-upova

Sve dosadašnje konferencije organizirni su pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i Grada Zagreba, Ministarstva poduzetništva i obrta, te uz podršku Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice grada Zagreba. S ponosom i zadovoljstvom ističemo da su prve tri konferencije privukle više od 150 uspješnih poslovnih ljudi iz 26 zemalja svijeta s gotovo svih kontinenata – iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Danske, Ekvadora, Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Južne Afrike, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Meksika, Njemačke, Paragvaja, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele.

Na stranici meeting-g2.com možete pronaći cijelu informaciju o prva tri skupa, uključujući i bogatu galeriju fotografija, kao i video-materijale. Vjerujemo da ćete uživati, i nadamo se da se ove jeseni vidimo u Zagrebu na Meetingu G2.4.
Hrvatska treba našu pomoć, i zato se svi moramo okupiti i hrabro joj pomoći jer ćemo time pomoći i samima sebi. Svaki, pa i najmanji projekt, može pokrenuti lavinu uspjeha… Hrvatska doista može, i mora, biti jedna od najuspješnijih i najbogatijih zemalja na svijetu. Malo nas je, ali nas ipak ima. I sve smo povezaniji!

< Vorherigen Beitrag ansehen
Nächsten Beitrag ansehen >