Logo Kroatischer Weltkongress in Deutschland

Poziv i apel svim aktualnim i bivsim clanicama i clanovima Hrvatskog svjetskog kongresa Njemacke 2018.

U skladu sa zakljuccima Redovne godisnje skupstine Hrvatskog svjetskog kongresa Njemacke u daljnjem tekstu: (HSK Nj-a ) odrzane u travnju 2017. godine, nastavljamo s procesom ostvarivanja Projekta, „ Monografija“. Podsjecamo, rijec je o prigodnoj monografiji s podacima o skoro cetvrt stoljeca postojanja i neprekidnog rada HSK, a u tom povijesnom hodu svakako su najvazniji graditelji, kao najvjerodostojniji svjedoci dogadaja u hrvatskoj dijaspori toga vremena.

Mnogi od vas su jos od inicijative utemeljenja HSK-a na svjetskoj razini, ugradili golemi doprinos u ostvarenju tog povijesnog trenutka i stoga je vase svjedocanstvo iznimno dragocijeno u ovoj Monografiji. Upravo ste Vi kao volonteri doprinosili emancipaciji hrvatske dijaspore diljem Njemacke. Vi ste ponajbolje znali koliko je nuzno bilo organizirati Hrvate u dijaspori i kolika je uloga HSK-a, kao krovne udruge. Ne samo za iseljenistvo, nego i za nuznu potporu osamostaljenju Republike Hrvatske, njenoj obrani od velikosrpske agresije u smislu vizionarske zamisli dr. Franje Tudmana, kojoj su se tada odupirale sve zemlje Europske Unije pa i Sjedinjene Americke Drzave.

S obzirom Na cinjenicu da slijedi faza prikupljanja podataka od izravnih sudionika stvaranja i rada HSK Nj-a, apeliramo i pozivamo vas da s vasim pisanim prilozima, dokumentima i fotografijama obogatite Monografiju.

Prilazemo priblizne smjernice  kao „putokaz„ te vas molimo;

 

  • Vas zivotopis i fotografiju, (po mogucnosti portretnu) za Monografiju;
  • Opis (i komentare) vasih motiva za odlazak iz Hrvatske i dolazak u Njemacku; zauzimanje za dijasporu i preuzimanje volonterske sluzbe u Hrvatskoj udruzi ( naslov udruge……?) i u HSK Nj-a ( osjecaji, duznosti, ciljevi);
  • Opis (komentare) projekata, ostvarenih ciljeva ili zapreka za njihovo ostvarivanje;
  • Relevantne fotografije sa skupova, demonstracija, protokole i bilo kakve druge dokumente o radu udruga, clanica HSK Nj- vaseg boravisnog podrucja.

 

Buduci da ce sve priloge za Monografiju stilski i jezicno urediti profesionalni tim, a autori ce potom dobiti svoj tekst na uvid i odobrenje za objavu u Monografiji, pisite slobodno –  iz duse i srca. Nadamo se da  cete vase  priloge uspjeti poslati  do kraja travnja m. 2018. godine, na cemu bi vam bili iznimno zahvalni.

Posaljite vase priloge  na adresu:   Josip Kocijan, Meisingstr. 15,  D- 41 363 Jüchen.

U ocekivanju vasih vrijednih priloga s velikim zanimanjem, nasrdacnije pozdravljamo vas i vase suradnike iz obitelji koji su, zajedno s vama nosili teret cijene volonterskoga rada za plemenite ciljeve.

Izvjesce Uredivackog odbora,  o radu na monografiji HSK Nj-a mozete cuti na Redovnoj godisnjoj skupstini HSK Nj u subotu 10.ozujka 2018. u Frankfurtu.

Josip Kocijan i Franjo Pavic

< Vorherigen Beitrag ansehen
Nächsten Beitrag ansehen >